IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
19:56 | 14 юли 2016
Обновен: 10:49 | 18 май 2024

Министър Ненчев: Не се притеснявам от рокади в кабинета

По въпроса Черно море да стане демилитаризирана зона думата имат основно Русия и Турция, смята българският министър на отбраната

По материала работи: Слав Велев
Министър Ненчев: Не се притеснявам от рокади в кабинета

Никога и под никаква форма не съм имал притеснения. Занимавам се с политика вече повече от 25 години, каза пред журналисти министърът на отбраната Николай Ненчев в отговор на въпрос дали чувства притеснение във връзка с обявената от премиера възможност за рокади в кабинета.
 

Попитан дали би подкрепил идеята Черно море да стане демилитаризирана зона, министърът на отбраната заяви, че това е твърде подвеждащ въпрос. "Нали разбирате, че това не зависи само и единствено от решението на българското Народно събрание. Ако ще има такава инициатива, тя трябва да бъде съгласувана с всички страни, които са част от Черноморския регион", посочи Ненчев и добави, че България няма кой знае какво да демилитаризира в региона. Би било добре първо този въпрос да бъде зададен към Русия, към Турция, към страните, които имат изключително голям потенциал в акваторията на Черно море, и тогава ние да вземем нашето решение, отбеляза министърът.
 

На въпрос "колко външни политики има България", Ненчев заяви, че външната политика е само една. Всички документи, с които отидох във Варшава и които станаха част от решенията, не забравяйте, че бяха приети от Министерския съвет, отбеляза министърът.
 

Николай Ненчев информира днес депутатите от Комисията по отбраната за взетите на срещата на върха на НАТО във Варшава решения. В отговор на въпрос за съотношението на силите в Черноморския регион, министърът предостави "най-обща информация" - около 245 са бойните и спомагателните кораби на Русия, шест са подводниците, седма е в готовност. Турция има около 140 бойни и спомагателни кораби в акваторията на Черно море, посочи Ненчев. Около 30 000 са военнослужещите в района на Крим и приблизително толкова - на западната граница на Русия.


Дарик
 

Коментари

Новини Варна