IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
19:50 | 15 юли 2016
Обновен: 16:46 | 22 май 2024

Борисов нареди уволнение на шеф в горското за скъпа кола

Инспекторатът към Министерството на земеделието и храните ще проверява случая

По материала работи: Слав Велев
Борисов нареди уволнение на шеф в горското за скъпа кола

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на земеделския министър Десислава Танева да освободи от длъжност директора на Северноцентралното държавно предприятие инж. Иван Недков. Причината е констатирани нарушения, съобщиха от правителствената пресслужба, цитирани от dnes.bg.


Разпореждането на премиера е било направено, след като министър Танева го е запознала с постъпил до нея сигнал за дейността на СЦДП в град Габрово.
 

Десислава Танева е възложила на Инспектората на Министерството на земеделието и храните да извърши проверка по случая.
 

От телевизионно разследване стана ясно, че горските от северноцентралното държавно предприятие в Габрово са обявили скандална обществена поръчка за скъпа хибридна кола под наем с държавни пари – 72 000 лв. годишно. Информация за нея се появява още в края на миналата година, но веднага след медийни публикации горските я свалили от интернет.
 

В нарушение на закона вече 7 месеца те държат в сянка резултата - взели ли са колата или са спрели поръчката? В това време директорът на предприятието Иван Недков е засечен да кара хибриден автомобил, досущ като набелязания. Той заявява обаче, че поръчката е оттеглена със заповед и отрича да кара подобна кола.
 

Хибридният автомобил обаче е паркиран пред северноцентралното предприятие в Габрово, където Недков е директор. Друг ден отново го кара из града и пътува с него към имението си в близко село.

Коментари

Новини Варна