IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
20:34 | 31 юли 2016
Обновен: 17:52 | 19 април 2024

Бедствено положение в Маджарово заради настъпващ горски пожар

Военни ще помагат на хасковските огнеборци да се справят със стихията

По материала работи: Слав Велев
Бедствено положение в Маджарово заради настъпващ горски пожар

Областният управител на Хасково Станислав Дечев изпрати искане до Министъра на отбраната за ползване на Мобилното формирование на хасковското поделение 52 740 за гасене на големия пожар край Маджарово. Военните трябва да помогнат на хасковските огнеборци да овладеят пожара между селата Бориславци и Малки воден. На място в Бориславци вече работи кризисен щаб, в който участват Областният управител Станислав Дечев, заместникът му Валентин Ангелов, директорът на ОД МВР Ангел Цанков, кметът на Маджарово Милко Армутлиев,  директорът на областната противопожарна служба Николай Вълчев.
 

До този момент огънят е обхванал над 2000 декара площ. Гори и широколистна гора, достъпът до която е невъзможен, защото се намира високо в планината. Затова вече е извикан на помощ и противопожарен хеликоптер, уточни Станислав Дечев, който се намира в село Бориславци. Кметът на община Маджарово Милко Армутлиев вече обяви бедствено положение, заради приближаването на огъня към населените места. За сега няма пряка опасност за хората, информират от областна администрация - Хасково, цитирани от "Дарик".
 

Сигналът за възникналия пожар между селата Бориславци и Малки воден е подаден днес към 11:35 часа в РДПБЗН- Хасково. За овладяване на пламъците на място са 30 пожарникари със седем автомобила и служители от горското, като към тях пътуват и още екипи.
 

Към мястото на пожара пътува и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Главен комисар Николай Николов ще следи отблизо ситуацията и ще информира премиера Борисов за предприетите действия за овладяването на пожара. При необходимост ще се създаде допълнителна организация за включване на повече екипи и техника, съобщават от пресцентъра на МВР.

Коментари

Новини Варна