IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
12:25 | 10 август 2016
Обновен: 03:16 | 3 май 2024

Борисов: Отпускаме 3 млн. лв. за казармата в Црънча

„Военните са много добре подготвени, но живеят в лоши условия“

По материала работи: Деян Михайлов
Борисов: Отпускаме 3 млн. лв. за казармата в Црънча

3 млн. лева отпуска Министерският съвет като допълнителни разходи за 2016г. за изграждане на казарма в специализирания полигон "Црънча". Това обяви министър-председателят Бойко Борисов по време на правителствено заседание. "Ако нещо не достига, Ненчев ще следи. Незабавно да се почне нова казарма да се строи, така че да е в унисон с това, което заслужават вонните ни", заяви той. Борисов отново подчерта, че след посещението си при специалните части на сухопътните сили останал с впечатление, че военните са много добре подготвени, но живеят в лоши условия. "Аз не съм виждал по-лоши условия дали някъде има", възмутен бе премиерът. Той допълни, че първо се уговорили с министъра на отбраната Николай Ненчев за ремонт на базата, но установили след оглед, че не подлежи на такъв. "Правим и т.н. бъбреци, защото стрелят с бойни патрони", уточни той.
Освен това премиерът заръча на министъра на отбраната да ускори до максимум подписването на указа за освобождаване от длънжност на ген. Румен Радев като командир на ВВС. "Направи, Ненчев, всичко възможно още днес да отиде указа при президента, да стане максимално бързо", призова той.
Борисов коментира и настояването на БСП да се свиква извънредно заседание на НС, за да се гласува отпадане на мораториума над АЕЦ " Белене". "Чух упреци, но ние да правим извънредно заседание на НС не виждам никакъв смисъл", категоричен бе министър-председателят.


monitor.bg

Коментари

Новини Варна