IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
13:06 | 11 август 2016
Обновен: 04:50 | 18 април 2024

Задържаха 40 чужденци при опит да преминат българо-сръбската граница

В района на село Резово са задържани 9 нелегални имигранти

По материала работи: Слав Велев
Задържаха 40 чужденци при опит да преминат българо-сръбската граница

Граничен наряд от ГПУ-Брегово е задържал близо до българо-сръбската граница 40 чужденци, съобщиха от Гранична полиция на своя сайт. 30 от тях заявили, че са от Афганистан, 7 – от Пакистан, 3 – от Непал. При проверката е установено, че 26 от групата са с регистрационни карти на чужденци, издадени от Държавната агенция за бежанците. Те са изведени от граничната зона.

 

Останалите са откарани в разпределителния център на дирекция „Миграция“ в Елхово. Вчера към 18 часа граничен полицейски наряд от ГПУ-Малко Търново е задържал в землището на село Резово 9 имигранти, преминали незаконно турско-българската граница.

 

Четирима от тях имат ирански паспорти, останалите са без документи за самоличност. Работата по случая продължава. През изминалото денонощие граничните полицаи от РДГП – Елхово са предотвратили 8 опита на над 220 имигранти да преминат незаконно турско-българската граница.

 

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна