IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
15:31 | 14 август 2016
Обновен: 04:54 | 18 април 2024

Роми вдигнаха полицията в Кюстендил на крак

Напрежението избухнало между две фамилии

По материала работи: Златина Добрева
Роми вдигнаха полицията в Кюстендил на крак

Полицията в Кюстендил предприе допълнителни мерки за недопускане ескалиране на напрежението в ромския квартал "Изток". Всички действия за опазване на обществения ред и запазване на спокойствието на гражданите са под прякото наблюдение на прокуратурата.


Преди обяд днес се е наложило използването на предупредителни изстрели, за да се предотврати сбиване между две ромски фамилии пред сградата на Областната дирекция на МВР в града.


Около 30 души от известните фамилии Ропотамци и Гольовци се събрали пред нея. Те се замеряли с камъни и отломки от паважни плочки.


Повод за агресията им станал арест, извършен тази сутрин в ромския квартал. До задържането на мъжа, който по информация на Дарик радио е зет на един от ромските лидери Сашо Кръстев, се стигнало след информация за напрежение в квартала снощи.


От полицията извикали по един представител от двата рода на разпит за изясняване на конфликта. Те обаче пристигнали, придружени от роднини.


Двама души са пострадали при сбиването. Те са настанени в кюстендилската болница без опасност за живота.

 

Още по темата: Роми пребиха мъж с прътове заради забележка

Коментари

Новини Варна