IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
13:46 | 18 август 2016
Обновен: 05:02 | 18 април 2024

Арестуваха двама братя за побой над полицаи

Те се опитали да избягат

По материала работи: Пламен Янков
Арестуваха двама братя за побой над полицаи

Двама братя са арестувани късно снощи, след като ударили двама полицаи във Велинград. На една от улиците в квартал „Анезица” във Велинград полицейски автопатрул спрял за проверка колата, в която пътували двамата братя и един техен приятел. 

 

Униформените забелязали неадекватното поведение на шофьора, а в автомобила се носела миризма на алкохол. Когато те поискали да направят тест на шофьора за наличие на алкохол в кръвта, тримата излезли от автомобила и се разбягали. 

 

След преследване полицаите успели да застигнат двама от бягащите, но в момента на задържането, униформените били пресрещнати от събрала се група съкварталци, въоръжени с дървени пръти и бутилки.

 

За да осуетят задържането войнствените мъже нанесли удар в гърба на единия от полицаите, а колегата му бил ударен в областта на главата. Униформените все пак успели да стрелят предупредително във въздуха със служебното си оръжие. 

 

Междувременно на място пристигнали служители от полицейското управление в курорта и след предприето кратко издирване установили и задържали двамата братя. При тестването с дрегер на един от братята пробата на уреда отчела 1.57 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ. 

 

Двамата полицаи са прегледани от екип на „Спешна помощ”. По първоначалните данни, те не са пострадали сериозно.

 

Нова тв

 

Четете още Атака в Швейцария: Мъж подпали вагон, наръга пътници 
 

Коментари

Новини Варна