IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
15:02 | 18 август 2016
Обновен: 14:30 | 24 април 2024

Софиянка метна €16 000 и злато на апаши

Убедили я, че участва в залавянето на престъпна група

По материала работи: Пламен Янков
Софиянка метна €16 000 и злато на апаши

Софиянка хвърли през балкона си над 30 000 лв. и злато на телефонни измамници. Те успели да измамят пенсионерката, че в района, където живее, се провежда операция по залавянето на престъпна група и тя трябва да съдейства.

 

Жената събрала намиращите се в дома й пари, около 16 хиляди евро, както и златни бижута и ги метнала през терасата на жилището, съобщи БНР, цитира dnes.bg.

 

Измамниците я убедили, че трябва да съдейства с голямата парична  сума, за да може полицията да задържи група от телефонни измамници, които действали в нейния район.

 

От МВР разказват, че освен възрастни хора, жертви на подобни измами стават и деца. При подобен случай преди седмица, пак в София, деветгодишно дете е дало пари за лечение на майка си.

 

То било накарано да събере наличната сума пари в жилището си под предлог, че майка му е претърпяла някаква злополука.

 

От полицията обясняват, че има и случаи, в които банки са подали сигнали затова, че възрастни хора теглят големи суми пари. След намесата на полицията станало ясно, че телефонни измамници са се опитали да излъжат пенсионерите, за да им вземат спестяванията.

 

Четете още Пратиха на съд полицай мошеник, прибрал 3750 лв

Коментари

Новини Варна