IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
18:27 | 21 август 2016
Обновен: 15:29 | 24 февруари 2024

Нов голям пожар е избухнал в Сакар планина

Огън гори в района на бившето летище до село Младиново, община Свиленград

По материала работи: manager
Нов голям пожар е избухнал в Сакар планина

Нов голям по размери пожар избухна в Сакар планина, съобщи областният кризисен щаб. 


Днес следобед е получен сигнал за огън в района на бившето летище до село Младиново, община Свиленград. Обхваната е голяма площ със сухи треви, но заради силен вятър и високи температури пламъците са прехвърлили полосата на пистата и са навлезли в широколистен масив гора. Засега не може да се направи оценка на засегнатите площи. 


На място са изпратени седем противопожарни екипа, очаква се включването на пожарни команди от Велико Търново и Любимец, както и на водноски от близкия общински център Свиленград. Събрани са екипи от доброволци от близките села и от Свиленград. Засега пожарът се развива далеч от двете най-близки населени места Младиново и Левка, за които няма никаква непосредствена опасност, успокои говорителката на областната администрация в Хасково Нели Вълканова.


В същото време продължава борбата с огъня в западната част на Сакар планина, който от вчера късно следобед бушува на площ вече над 45 000 декара.

 

БТА

 

Още по темата: Изпратиха войници и хеликоптер срещу пожара в Сакар

Коментари

Новини Варна