IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:53 | 22 август 2016
Обновен: 05:10 | 18 април 2024

Първият художествен прочит на бялото братство

Книгата е за тези, които искат да бъдат по- добри, каза в България сутрин авторът Димитър Шумналиев

По материала работи: Юлиян Атанасов
Първият художествен прочит на бялото братство

"Това е книга, която тръгва от биографията, живота, харизмата и доктрината на Петър Дънов и стига до наши дни. Вървят две сюжетни линии, които се пресичат по някакъв начин", каза в България сутрин писателят Димитър Шумналиев.

 

Той уточни, че идеята да напише тази книга е дошла след преместването му в близост до гроба на Петър Дънов в кв."Изгрев"."Когато човек влезе в този парк, усеща някаква магия и внушение. Ако човек поседи 10 минути в този покой, ще облекчи всичките си проблеми и ще излезе от него леко дръпнат от всекидневните си проблеми", споделя писателят.Авторът каза още, че всеки знае кой е Петър Дънов, но когато човек задълбае в неговата биография и архив, установява, че той е един необятен свят, който се саморазвива.

 

"Въпреки че той е бил отхвърлен от църквата, днес не малко свещеници го хулят без факти. Не казвам, че той е свята фигура, която няма своите човешки потребности, но той е сам преживява противоречията със света", разказа писателят. По думите му са му били нужни 3 години, за да прочете всички публикации, свързани с Дънов и да ги разграничи."Появиха се много лекции, които той никога не е изнасял. Зачудих се кое е истинското и от кое да взимам факти. В началото не познавах детайлите, стигнах до две консултантки, които когато прелистваха публикациите, вече знаеха кое може да се ползва, уточни Шумналиев.

 

На корицата на книгата той каза, че е изобразен пентаграма, защото петолъчката е част от визията и знаковата система на бялото братство.Шумналиев заяви, че посланието на книгата идва от Петър Дънов и то е да бъдем добри. "Много е лесно човек да наблюдава живота, да го съзерцава отстрани и да бъде добър, защото не участва в битките и проблемите. Именно това внушава Дънов, че когато се наложи човек да участва, трябва да използва онова активно добро, което не се постига лесно. Книгата е за тези, които искат да бъдат по- добри", заключи писателят.

bgonair.bg

 

Още по темата: Стилиян Иванов: Да се храним с храна, която има енергия, а не с трупове и мърша!

Коментари

Новини Варна