IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
09:09 | 23 август 2016
Обновен: 05:12 | 18 април 2024

Пазят Цвети от шок, не видяла радостта от бронза в Рио

Безспорно ще е щастлива за успеха, коментира баща й

По материала работи: Пламен Янков
Пазят Цвети от шок, не видяла радостта от бронза в Рио

Бурните емоции, които взривиха страната след бронза на ансамбъла ни по художествена гимнастика в Рио, останаха далеч от очите и ушите на гимнастичката Цвети Стоянова.

 

Девойката, която повече от два месеца се възстановява в "Пирогов" след полет от шестия етаж в столичния квартал "Надежда", е строго пазена от лекарите заради опасността от нов психически шок.


Всяко едно вълнение може да се окаже пагубно за състоянието на момичето, което бавно, но сигурно възвръща силите си.

 

"Цвети със сигурност не е гледала състезанието. Безспорно ще е щастлива за успеха на съотборничките си, но ще разбере, когато му дойде времето. Момичетата изпълниха чудесно задачата си и напълно заслужиха медалите", коментира пред "България Днес" бащата на Цвети - дългогодишният треньор по бокс Йордан Стоянов.

 

Въпреки силното вълнение от спечеления медал, гимнастичките не забравиха съотборничката си.

 

"Ние успяхме! Цвети, ти беше с нас през цялото време!", написа във Facebook Християна Тодорова.

 

Хриси е едно от четирите момичета, които заявиха, че прекратяват кариерата си. Единствено резервата Любомира Казанова, която замести Цвети Стоянова, все още не е казала окончателното си решение.

 

Цвети прекара повече от месец в централната реанимация на болницата, където състоянието й беше стабилизирано. Веднага след инцидента се наложи да бъде оперирана и далакът й да бъде изваден заради тежък кръвоизлив.

 

От началото на месеца 21-годишната девойка е настанена в Клиниката по неврохирургия, където продължава лечението и лекарите са започнали да я раздвижват. Престоят на Стоянова се удължи за неуточнен период от време, след като надеждите да бъде изписана в средата на август не се изпълниха. 

 

Семейството на Цвети не се отдели и за миг от спортистката. Бабата, бащата и братът на момичето са неотлъчно до нея, а приятелят й - футболистът Александър Любенов, пътува до София при всеки удобен случай.

 

Лекарите са оптимисти, че възстановяването й върви по възможно най-добрия начин. За Стоянова са препоръчителни само разговори с най-близките й хора и всякакви излишни емоции могат да навредят на момичето.

 

dnes.bg

 

Четете още Цвети Стоянова вече прави по няколко крачки

Коментари

Новини Варна