IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
14:23 | 1 септември 2016
Обновен: 08:28 | 20 април 2024

Петима румънци ранени в катастрофа на пътя Русе–Бяла

Сред тях има и деца, а 35-годишна жена е с опасност за живота

По материала работи: Пламен Янков
Петима румънци ранени в катастрофа на пътя Русе–Бяла

Петима румънци - мъж, жена и три деца, пострадаха при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла.

 

Директорът на областната полицейска дирекция в Русе комисар Теодор Атанасов заяви, че сигнал за инцидента е подаден около 5:00 часа тази сутрин.

 

Произшествието е станало малко преди разклона за град Борово. Блъснали са се автомобил "Шкода" с румънска регистрация и товарен автомобил "Рено" с българска регистрация.

 

От удара са пострадали петима пътници в "Шкода"-та. Те са откарани с екипи на Спешна помощ в русенската болница.

 

От лечебното заведение информираха, че деветгодишно момиче е настанено в отделението по неврохирургия с комоцио. Шестгодишно момче е със счупено бедро, а 37-годишен мъж и момиче на четири години са в "Обща хирургия". Всички те са без опасност за живота.

 

Най-тежко е пострадала 35-годишна жена, която е оперирана и настанена в интензивното отделение. Към момента тя е с опасност за живота.

 

Според шофьора на товарния автомобил, който е без наранявания, румънската кола е навлязла в насрещното платно и се е ударила в него.

 

Заради катастрофата движението по пътя бе временно затруднено. Полицията изяснява причините за инцидента. Пробите за алкохол на двамата шофьори са отрицателни.

 

Няколко часа по-късно, отново на главния път Русе-Бяла, е станал друг инцидент. В района на кръговото кръстовище край Бяла тежкотоварен камион е разпилял товара си, което е затруднило движението в участъка.

 

dnes.bg

 

Четете още Кола помете пешеходец в Ямбол и го уби на място

Коментари

Новини Варна