IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
18:39 | 2 септември 2016
Обновен: 03:03 | 25 април 2024

Стара Загора ще бъде европейски град на спорта през 2017-а година

Градът е добър пример за създадени възможности за масов спорт

По материала работи: Слав Велев
 Стара Загора ще бъде европейски град на спорта през 2017-а година

Стара Загора e избран за европейски град на спорта за 2017-а година. Това е посочено в писмо до кмета Живко Тодоров от ACES Europe, съобщават от пресцентъра на общината, цитирани от sportal.bg. В писмото си президентът на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта Джан Франческо Лупатели поздравява старозагорския кмет за номинацията и го кани да участва в официалната церемония, на която ще бъдат обявени победителите в категориите столица и град на спорта, която ще се състои на 16 ноември в Брюксел.
 

"Вашият град е наистина добър пример за създадени възможности за масов спорт, като инструмент за здраве, интеграция, образование и взаимно зачитане, които са главните цели на ACES Europe. Вие сте развили образцова спортна политика, с добра база, програми и събития. Отсега нататък вашият град е добре дошъл в семейството на градовете от ACES Europe", е посочено в писмото.

Коментари

Новини Варна