IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:47 | 6 септември 2016
Обновен: 05:53 | 18 април 2024

В края на дългата почивка: Колони от коли, връщащи се от Гърция

Полицейски патрули регулират движението по главен път Е-79

По материала работи: Пламен Янков
В края на дългата почивка: Колони от коли, връщащи се от Гърция

Постепенно се засилва трафикът по основните пътни артерии в страната. Засилено е движението по автомагистралите. Голямото завръщане от Гърция към България доведе до образуване на километрична колона.

 

По информация от „Гранична полиция" обстановката по граничните пунктове е нормална. Интензивен е потокът от автомобили за излизане от страната на Кулата и Маказа, но няма струпване от пътници, изчакването е в рамките на пунктовете.

 

Полицейски патрули регулират движението по главен път Е-79, тъй като хиляди българи се прибират от четиридневната ваканция в Гърция. "Навсякъде, където е необходимо, има полицейски екипи.

 

Най-натоварено е на пътния възел при Симитли, където се събират двата потока автомобили от Кулата и Банско", заяви Данаил Стоицов, началник на КАТ в Пиринско. Той призова водачите да шофират внимателно и с ниска скорост, без да предприемат рискови изпреварвания.

 

Към момента има колони почти по цялото трасе от ГКПП-Кулата до Благоевград. Трафикът е много интензивен, но към момента няма образувани тапи.

 

Голяма част от почивалите наши сънародници в курортите в Гърция се завърнаха още в понеделник, когато също се образуваха задръствания и образуването на дълги колони.

 

Във вторник следобед на Капитан Андреево и Лесово леките автомобили преминават без забавяне, тировете са съответно около 2 и 4 км в посока изход към Турция. Засилен е трафикът от леки автомобили и по двата моста над Дунав, няма струпване от изчакаващи товарни автомобили. По другите пунктове обстановката е в обичаен режим.

 

Интензивен е трафикът към столицата и по АМ "Хемус" - колона от автомобили се е образувала в участъка от Ботевград до тунела "Ечемишка".

 

Заради очаквания повишен трафик по пътищата днес по основните пътни направления от 14 до 20 часа тирове над 12 тона не се движат по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.

 

В столицата е натоварено движението по Ботевградско шосе, където в голям участък придвижването е двупосочно в лентите посока към центъра.

 

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10 до 20 часа са организирани две ленти за движение в посока София.

 

Затруднено е движението на Самоковското шосе в района на Пасарел заради катастрофа, съобщиха от МВР.

 

Движението е временно затруднено до изваждането на катастрофиралия автомобил от коритото на реката и приключването на огледа.

 

Екипи на КАТ-СДВР и патрули регулират движението. В участъка се преминава с намалена скорост до възстановяването на условията за нормализиране на трафика.

 

dariknews.bg

 

Четете още Километрична опашка от тирове се струпа на ГКПП "Капъкуле"

Коментари

Новини Варна