IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
08:55 | 8 септември 2016
Обновен: 22:01 | 25 април 2024

Няма данни за пострадали българи след потопа в Гърция

МВнР: Ако сте в южната съседка, информирайте се за времето

По материала работи: Борис Проданов
Няма данни за пострадали българи след потопа в Гърция

 

Няма информация за пострадали български граждани при тежките наводнения в Гърция. Това съобщиха от Външно министерство.

 
 

Около 100 хил. българи заминаха за южната ни съседка за четирите почивни дни. Според изчисленията около една пета от тях планират да останат там за цялата седмица, припомня bTV.
 

 

През последните 24 часа част от Западна и Централна Гърция бе обхваната от проливни дъждове и бури, като най-тежко бе положението в областите Пелопонес и Западна Гърция. Бедствието взе четири жертви.
 

 

В района на Солун и Пелопонес рискът от нови сериозни наводнения остава висок, като се очаква най-тежко да бъде засегната Северна Гърция, области на Централна Гърция, Източна Македония и Тракия.
 

 

В момента основните пътища са проходими, но поради усложнената метеорологична обстановка и повишен риск от наводнения през следващите дни, МВнР препоръчва българските граждани, пътуващи или пребиваващи в Република Гърция, да се осведомяват редовно за пътната обстановка и да избягват пътуване в засегнатите райони.

 

dnes.bg

Четете още Климатолог: Циклонът в Гърция няма да дойде в България

 

 

 

Коментари

Новини Варна