IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
18:42 | 14 септември 2016
Обновен: 06:20 | 18 април 2024

Кунева увери: Готови сме за първия учебен ден!

Министърът пожела успех на децата, учителите и родителите

По материала работи: Слав Велев
Кунева увери: Готови сме за първия учебен ден!

Готови сме за първия учебен ден и не очаквам сериозни проблеми, увери вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева, цитирана от dnes.bg.
 

Свърши се много работа от страна на експертите на МОН, директорите и учителите, каза Кунева, цитирана от пресцентъра на МОН.
 

Тя допълни, че са направени много срещи с директори и учители преди 15 септември. Остават естествено и някои въпроси, но за тях ще се търси взаимно решение.
 

"Учебната година ще започне като цяло спокойно. Преодоляно е закъснението с учебниците по история за 5 клас и те вече пътуват по страната. Традиционно на 15 септември за сигурността ще се грижат МВР и охранителните фирми", каза министър Кунева.
 

"Гарантиран е редът и спокойствието от тяхна страна, въпреки стичането на много хора на едно място. Директорите на училищата също са направили всичко възможно да бъдем спокойни и първият учебен ден да бъде истински празник", допълни тя.
 

66 611 деца за първи път ще чуят училищния звънец и ще прекрачат училищния праг утре.
 

Министърът пожела успех на децата, учителите и родителите.

 

Още по темата:
С 900 по-малко са първокласниците тази година в страната
 

Коментари

Новини Варна