IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
10:43 | 18 септември 2016
Обновен: 01:40 | 21 април 2024

Съдят счетоводителка, присвоила над 76 000 лв. от гръцки бизнесмени

Предстои насрочване на съдебния процес

По материала работи: Слав Велев
Съдят счетоводителка, присвоила над 76 000 лв. от гръцки бизнесмени

Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу Силвия П. за извършенено от нея престъпление. Счетоводителката съзнателно извършила два банкови превода на пари против законните интереси на двама гръцки бизнесмени и им причинила значителни щети.

 

Гръцките граждани С. Ц и И. Б – управители и съдружници във фирма, възложили на 31-годишната жена да се занимава със счетоводната дейност на дружеството. Затова на 16 март 2012 г. тя била упълномощена от тях по надлежен ред чрез пълномощно, заверено пред нотариус, да извършва от името и за сметка на фирмата всякакви правни и фактически действия. Това включвало и правото да да представлява дружеството пред всички банки на територията на България, както и да открива и закрива сметки и нарежда банкови операции.

 

На 13.05.2013 г. тя отишла в клон на банка „Пиреос България“ АД в Благоевград и с помощта на пълномощното извършила два парични превода. С единия от тях превела сумата от 11 745 лв. от банковата сметка на фирмата на гърците към сметката на друга чатна фирма, която също била представлявана от нея на основание друго пълномощно. С втория превод обвиняемата превела 65 000 лв. от банковата сметка на дружеството към личната си сметка. Обвиняемата Силвия П. съзнателно действала против законните интереси на представляваните лица и умишлено ощетила имуществото на „ХС. Ф“ ООД в размер на 76 745 лв., категорини са от прокуратурата. Предстои насрочване на съдебния процес.

 

trud.bg

 

Четете още 37-годишен мъж от Варна отива в затвора за данъчни престъпления

Коментари

Новини Варна