IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:34 | 21 септември 2016
Обновен: 10:46 | 21 април 2024

Две трети от българите подкрепят Ирина Бокова за шеф на ООН

Повечето хора смятат че тя се справя добре досега

По материала работи: Деян Михайлов
Две трети от българите подкрепят Ирина Бокова за шеф на ООН

Две трети твърдят, че подкрепят Ирина Бокова за кандидат за генерален секретар на ООН, близо 60% намират, че тя се справя добре досега. Това показва социологическо допитване на “Галъп интернешънъл” сред 730 души по поръчка на в. "24 часа".

Евентуална смяна на Бокова не среща видимо разбиране и се отдава на външни фактори. Дебатът за нейната смяна засега не е дал дълбоко отражение върху масовите нагласи.

64% заявяват, че подкрепят кандидатурата на Ирина Бокова, а 23% са на обратното мнение. Останалите се колебаят.

59% пък намират, че Ирина Бокова се справя добре засега. 18% мислят обратното, а останалите се затрудняват да дадат еднозначна оценка.

Подобни оценки показват, че за момента дебатът около смяната на кандидата още не е намерил мащабно разпространение сред българите и не е дал особено отражение. Информираността е закономерно ниска, а когато запитаните получат кратка информация за малкото познати неща по казуса, евентуалната смяна на кандидата не събужда ентусиазъм.

news.bg

 

Още по темата

Царя зад Бокова, друга кандидатура би била "резил"

Коментари

Новини Варна