IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
16:19 | 21 септември 2016
Обновен: 07:17 | 21 април 2024

Задържаха български трафикант на мигранти в Сърбия

При проверката на управлявания от него автомобил са открити скъсани документи на нелегални мигранти

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха български трафикант на мигранти в Сърбия

Български трафикант на мигранти беше задържан от съвместните военно-полицейски екипи в Сърбия. 

 

При спецакцията на екипите, които охраняват сръбско-българската граница в околностите на Зайчар, е задържан 24-годишен българин. При проверката на управлявания от него автомобил са открити скъсани документи на нелегални мигранти, издадени в България, пише БГНЕС, цитира Нова тв.

 

Открит е и друг доказателствен материал, който вече е предаден на прокуратурата в Сърбия. Българинът е с мярка за неотклонение "задържане под стража" за 48 часа.

 

При друга спецакция в района на Неготин е задържан друг трафикант - сръбски гражданин на 25 години. В управлявания от него микробус са били транспортирани 24 мигранти, 15 от които непълнолетни. Всички са от Афганистан и Пакистан.

 

Припомняме, че от създаването на съвместните полицейски екипи на 22 юли са задържани над 8000 нелегални мигранти, които са се опитали да влязат на територията на Сърбия от България и Македония. 

 

Нова тв

 

Четете още В Румъния хванаха осем мигранти, прекосили Дунав с лодка от България

Коментари

Новини Варна