IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
18:58 | 21 септември 2016
Обновен: 13:20 | 14 май 2024

Шофьорът, помел майка с две деца в Ямбол, на свобода срещу 1000 лева

Мотивът - по делото няма безспорни доказателства за вида и характера на телесната повреда

По материала работи: Деян Михайлов
Шофьорът, помел майка с две деца в Ямбол, на свобода срещу 1000 лева

Ямболски районен съд освободи срещу 1000 лв. парична гаранция Яни Колев, който на 18 септември в Ямбол блъсна на тротоара майка с две деца. 

31-годишният шофьор е привлечен като обвинен, че по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на Емилия Великова, нарушил е правилата за движение и е напуснал местопроизшествието след катастрофата. Днес майката и бебето бяха изписани от ямболската болница в добро състояние.

Прокуратурата поиска постоянна мярка "задържане под стража" за Яни Колев, защото има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

"Мотивът на съда да не вземе мярка за неотклонение "задържане под стража" е, че по делото няма безспорни доказателства за вида и характера на телесната повреда. Към момента няма изготвена все още съдебно-медицинска експертиза, има приложени писмени доказателства, има гласни, които обаче са противоречиви и от които не може да се направи извод, че е налице средна телесна повреда", обясни решението съдия Николай Кирков.

Прокурорът уточни, че не се знае кога ще е готово заключението по съдебната експертиза, което ще даде яснота по делото. В Ямболски съдебен район изготвянето й е много трудно, защото няма съдебен лекар, съобщава БНТ. 

"Използваме сливенски експерти, ние нямаме такива. Сега в момента сядам да пиша протеста. Прокуратурата на този етап си е свършила работата. Сега е на ход съдът. Първа инстанция, взе такова решение. Сега втора инстанция също предстои произнасяне", посочи районният прокурор Мина Грънчарова.

В съдебната зала стана ясно, че шофьорът е с чисто съдебно минало. Пред съда той заяви, че съжалява много и е готов да помогне с каквото може на пострадалите.

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна