IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
19:16 | 25 септември 2016
Обновен: 06:45 | 18 април 2024

ДПС поиска предсрочни избори в първата половина на 2017 г.

Както и управление без националисти

По материала работи: Слав Велев
ДПС поиска предсрочни избори в първата половина на 2017 г.

ДПС настоява за кратък политически хоризонт, след който да се проведат предсрочни парламентарни избори. Това заяви председателят Мустафа Карадайъ пред участниците в Есенната академия за либерални политики, организирана от младежката организация на движението с подкрепата на фондация “Фридрих Науман”. “На страната е необходимо ново, идейно и ценностно хомогенно мнозинство. 

 

ГЕРБ толерира политическото, етническото, социалното, дори верското противопоставяне, криейки се зад пердето на псевдопатриотите - националисти”, каза Карадайъ пред младите депесари. И призова след президентските избори да се стартира процес на стабилизация и нормализация на властта, които минавали през предсрочни парламентарни избори още в първата половина на 2017 г. След тях трябвало да се установи “идейно и ценностно хомогенно мнозинство, което да излъчи европейски и натовски ангажирано правителство”.

 

Само така България достойно ще лидира в Европа и ще изпълни пълноценно ролята си на председателстващ Съвета на Европа през 2018 г., обяви Карадайъ. Повече от 50 членове на Младежкото ДПС от цялата страна се обучаваха по време на академията във Велико Търново по теми, свързани с демокрацията, политическото и гражданското участие в демократичните процеси.

 

 

24chasa.bg

 

Четете още  Герджиков: Заличаването от изборните списъци би паднало в съда

 

Коментари

Новини Варна