IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
20:08 | 30 септември 2016
Обновен: 06:24 | 18 май 2024

138 училищни автобуса купува МОН

Това е най-голямата бройка нови машини в последните години

По материала работи: Слав Велев
138 училищни автобуса купува МОН

През 2016 г. Министерството на образованието и науката е сключило договори за доставката на 138 училищни автобуса, съобщи по време на парламентарния контрол ресорният министър Меглена Кунева. Тя уточни, че това е най-голямата бройка нови машини в последните години.

 

„В периода от 2009 до 2014 г. ведомството не е закупило нито един училищен автобус, а през 2014 г. бройките са 60, като заявките са били малко под 600“, каза още Кунева. И добави, че до 15 октомври комисия в МОН ще разглежда молбите на всяко училище, заявило нужда от возило за превоз на децата.
По-рано през деня Меглена Кунева присъства на седмата информационна среща по оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ в София.

 

Тя отново припомни, че за изграждането на новите центрове за върхови постижения и тези за компетентност общата сума, която Брюксел ще отпусне, е 350 милиона лева. Още 6 млн. лв. са за подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени. „От бенефициентите не се изисква съфинансиране. Безвъзмездната помощ е в размер до 100% от допустимите разходи“, обяви вицепремиерът.

 

trud.bg

 

Четете още Лекарите са против с амбулаторни листове да се извиняват отсъствията на учениците

 

 

Коментари

Новини Варна