IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
13:58 | 1 октомври 2016
Обновен: 06:24 | 18 май 2024

Бившата гимназия в Девня няма да се превръща в бежански център

Разчистването на района създало фалшив слух

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бившата гимназия в Девня няма да се превръща в бежански център

По инициатива на кмета на Девня Свилен Шитов продължава щателното разчистване на района около бившата професионална гимназия /ПГ/ в града – съобщиха от Община Девня. Пространството, което граничи с централния бул. "Съединение", бе занемарено дълго време и природата го превзе видимо.Дворът на училището е освободен от самораслите храсталаци и шубраци, а районът придоби цивилизован урбанистичен вид. Девненци не крият възхищението си от положителната промяна на това място, което доскоро приличаше на джунгла.

 

Усърдното почистване на района обаче роди и тревожен слух в града. От известно време в социалните мрежи циркулира мълвата, че сградата на училището била подготвяна за бежански център."Това категорично не отговаря на истината", заяви кметът на Девня Свилен Шитов. "Районът се почиства, защото беше заприличал на джунгла, което създаваше дискомфорт у жителите на квартал "Девня-2", обясни градоуправникът.Попитан какво предвижда да се случи с опустялата сграда, Свилен Шитов отговори, че общинската администрация е планирала бившата гимназия да се превърне в Дом за възрастни хора.

 

Четете още: Две нови чешмички разхлаждат девненци

Коментари

Новини Варна