Шумен стана столица на кулинарията за ден

Проявата беше част от традиционния Карнавал на плодородието

Снимка Дарик

Снимка Дарик

90 маси с различни вкусотии на майстори готвачи от цялата страна бяха разпънати на площад „Освобождение" в Шумен. За вниманието на посетителите се съревноваваха стотици сладки, солени, люти и горчиви ястия, пухкави пити и дълги баници, сладкиши и сладка.


 

Кулинарната изложба е част от Карнавала на плодородието, а главен специалист оценител на вкус и вид бе готвачът и телевизионен водещ Лео Бианки, съобщава "Дарик".

 


Той бе впечатлен от здравословните храни, показани в кулинарната изложба - безглутенови ястия и сладкиши с годжи бери.
 

Лео бе поканен от представителите на село Дибич да помага за приготвянето на свински кебап. Около кебапа няколко фенове не пропуснаха да си направят селфи с италианския готвач.
 

С кулинарната изложба завърши и деветото издание на Карнавала наплодородието. Десетият Карнавал трябва да се състои през 2018 г.

Новини

Коментари

България
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата