IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:38 | 13 октомври 2016
Обновен: 14:10 | 20 април 2024

Няма критично покачване на нивата на реките

Това увери министърът на околната среда и водите Ивелина Василева

По материала работи: Слав Велев
Няма критично покачване на нивата на реките

Няма критично покачване на речните нива у нас, заради обилните валежи от последните няколко дни, съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.
 

По думите й максималният обем на валежите е бил в рамките на 25 до 35 литра на квадратен метър, което е създало проблеми в някои населени места, но там са нужни допълнителни усилия от страна на местната власт за поддръжка на отводнителните системи, отбелязва "Дарик".


"В района на Източнобеломорски басейн, по поречието на Марица, имаше увеличаване на нивото на водите. Също така и в Дунавски басейнов район, но не е критично повишението. Ежедневно се изпраща информация до всички, непрекъснато се наблюдава нивото на водните обекти на територията на страната. Няма критични участъци, където да е възникнал разлив. Проблемите, които бяха създадени, бяха в рамките на населени места, където трябват повече усилия от страна на общините за поддържане на системите в населените места, отводнителни канали и канализационна мрежа", добави тя.

Коментари

Новини Варна