IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
19:42 | 20 октомври 2016
Обновен: 14:14 | 28 април 2024

Борисов за върнатите турци: Нека се доверяваме на службите, има достатъчно специалисти там

По материала работи: Слав Велев
Борисов за върнатите турци: Нека се доверяваме на службите, има достатъчно специалисти там

Нека се доверяваме на службите, има достатъчно специалисти там. Има политическо ръководство, има експерти, които знаят много добре какво правят. Много добре знаят кой какъв е. Това заяви пред български журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов в отговор на въпроси, свързани с твърденията, че нашата страна е върнала в Турция "хора, свързани с Фетхуллах Гюлен".
 

Не съм информиран за това, което се е случило, в момента. Постфактум се поинтересувах. Ежедневно правим всичко възможно. Десетки пъти сте ме чували да казвам, че с Турция, въпреки че нямаме споразумение за реадмисия, правим всичко възможно по т. нар. предотвратяване на влизанията и дори да са малко, да си ги вземат обратно, посочи премиерът. 
 

Бежанските ни лагери са препълнени. Там, където речем дори палатки да направим, веднага излиза протест, веднага хората негодуват. На кого да угодим сега - на тези, които казват, че всичко, което влиза нелегално, трябва веднага да си отиде от другата страна на оградата, или да кажем и ние: "Добре дошли, елате всички при нас и да ви разселим в България". Да престанат да се правят внушения от хора, които изобщо не разбират от тази работа, сложността, какво е да имаш на границите си - на Черно море - от едната страна Крим, от другата - Анкара. Хора с много големи амбиции, които много лично приемат всичко. Много им е лесно на някои да се правят на големи демократи и специалисти. По-голям демократ от мен няма. Полагам огромни усилия да запазя целостта на България и спокойствието на хората, заяви министър-председателят.

 

БТА

Четете още:  Закопчаха 12 българи и двама турци за трафик на бежанци

Коментари

Новини Варна