Варна 18°
fallback
България
12:02 | 21 октомври 2016
Обновен: 06:12 | 18 май 2024

Опашки на Дунав мост край Русе

Три дни съоръжението няма да работи до обяд

По материала работи: Пламен Янков

Километрични опашки се натрупаха тази сутрин пред граничния пункт Дунав мост при Русе, предаде nova.bg. Причина за това беше затварянето на съоръжението, заради изпитания от румънска страна.

 

От 8 до 12 часа мостът беше затворен за преминаване, както за товарни, така и за леки автомобили.

 

Ремонтът е бил свързан със смяна на опорната конструкция. В момента текат изпитания, натоварени камиони преминават, а специалисти измерват вибрациите, които предизвикват.

 

Проблемът тепърва започва, тъй като тази ситуация на Дунав мост ще се повтаря през целия уикенд. Чакащите шофьори недоволстват, че са научили за блокирането в едва в последния момент.

 

Пътна полиция в Русе също е била уведомена в последния момент, че моста ще бъде затворен. Служителите на реда са създали организация, като камионите бяха спирани край Бяла и Велико Търново, за да не се натрупат всичките към Русе.

 

Затварянето на Дунав мост ще продължи и в събота и неделя отново в същите часове - между 8 и 12 часа. Желателно е шофьорите да се съобразят с това и да изберат друго време за преминаване на съоръжението или направо по обходен маршрут, съветва полицията.

 

Четете още Затварят Дунав мост за три дни по 5 часа

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback