IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
15:34 | 1 ноември 2016
Обновен: 15:50 | 13 май 2024

Мащабни инфраструктурни проекти започнаха на летище Бургас

За периода 2006 – 2016 г. „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД инвестира повече от 350 млн. лв. в двата морски аеропорта

По материала работи: Борис Проданов
Мащабни инфраструктурни проекти започнаха на летище Бургас

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД – оператор на летище Бургас, днес официално даде началото на мащабни инфраструктурни проекти за реконструкция и рехабилитация на пътеки за рулиране „А“ (алфа) и „H“ (хотел) на бургаското летище.


Символичната първа копка направиха Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД Улрих Хеппе, кметът на Бургас – Димитър Николов, Областният управител Вълчо Чолаков, директорът на летище Бургас – Георги Чипилски и представители на строителните фирми.


Проектите включват рехабилитация на около 50 000 кв.м. от пътека за рулиране „H“ и пътека за рулиране „А“, както и зоната до предварителен старт на пистата. Ще завърши и подмяната на системата за управление и контрол на светотехниката на летище Бургас, и оборудването на светлинните подходи. Изпълнението на проектите е от ключово значение за работата на аеропорта и развитието на целия регион.


Общата стойност на инвестицията на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД в посочените проекти е повече от 12 милиона лева, а в изпълнението на проектите се очаква да бъдат заети над 200 работници и служители само на територията на летището.


За осъществяване на строително-ремонтните работи в близост до пистата за излитане и кацане, летище Бургас ще бъде затворено до 30 декември 2016 г..


За периода 2006 – 2016 г. „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД инвестира повече от 350 милиона лева в летищата в Бургас и Варна.

„През първите десет години от концесията ние напълно променихме облика на двете летища, които са врата към българското Черноморие. Продължаваме напред. Развитието на летищата в Бургас и Варна е непрекъснат процес - нашата инвестиционна програма тази година включва общо 64 проекта, а за следващата са планирани дори повече“, каза Улрих Хеппе.

 

Вижте още: Светлана Хънт от Украйна е 35 милионният пътник на летище Варна

 

Коментари

Новини Варна