IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
19:11 | 12 ноември 2016
Обновен: 02:11 | 14 май 2024

Ново обходно трасе ще свързва Добрич с Албена

Ще се избегнат множеството завои и ще се съкрати времето за пътуване

По материала работи: manager
Ново обходно трасе ще свързва Добрич с Албена

Пътят от Добрич до черноморския комплекс "Албена" ще бъде съкратен с около 2.5 километра чрез изграждане на ново обходно трасе край село Батово, съобщават от областната администрация. Проектът е обявен в отчета на областния управител Детелина Николова по повод една година от встъпването й на поста.

 

С изграждането на новото трасе ще се избегнат множеството виражи за слизания и изкачвания от и към черноморския комплекс "Албена", които създават предпоставки за множество пътно-транспортни произшествия.

 

Заедно с това ще се намали до минимум трафикът през село Батово и разстоянието до курорта с национално значение ще бъде намалено. Ще се съкрати и времето за пътуване на български и чуждестранни туристи, които почиват в "Албена", отбелязва Николова, цитирана от БТА.

 

По думите й всяка година над 30 000 автомобила с летовници от Черноморския басейн - българи, румънци,украинци, молдовци, руснаци, преминават през Добричка област на път за черноморския комплекс "Албена" и други курорти.

 

Областният управител вече е отправила предложение до министър-председателя да се възобнови и да се завърши строителството на път II-71 Добрич-к.к. "Албена" в участъка от километър 105+800 до километър 111+975. Очаква се финансирането да се осигури при разпределение на бюджета на агенция "Пътна инфраструктура" за 2017 година.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна