IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
17:53 | 25 ноември 2016
Обновен: 12:20 | 21 април 2024

18 бежанци с обвинения за безредиците в лагера в Харманли

Те са разпознати от очевидци

По материала работи: Слав Велев
 18 бежанци с обвинения за безредиците в лагера в Харманли

Районната прокуратура в Харманли повдига обвинения на 18 чужденци за безрадиците в бежанския лагер в града на 24 ноември, съобщава "Дарик". Мигрантите са привлечени като обвиняеми за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, съобщават от прокуратурата. Обвинените хора са разпознати от свидетели очевидци.
 

При бунтове в лагера в четвъртък, потушени от полицията, пострадаха 24 полицаи и двама бежанци, а 400 души бяха задържани. Унищожено бе имущество на Държавната агенция на бежанците.
 

С постановление на наблюдаващия прокурор осемнадесетте обвиняеми ще бъдат задържани за срок до 72 часа. До момента е установено, че те са участвали в безредиците, като са унищожавали вещи, хвърляли камъни, удряли полицейски служители и извършвали и други непристойни действия.
 

Прокуратурата в Харманли е образувала досъдебно производство срещу полицаи за причиняване на телесни повреди на двама чужденци. Установява се самоличността на служителите на МВР, причинили телесните повреди на двамата чужденци.


 

Четете още:

Един от бежанците, предизвикали бунта, е член на радикална клетка

Коментари

Новини Варна