IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:56 | 27 ноември 2016
Обновен: 17:11 | 9 май 2024

На 19 души е повдигнато обвинение заради бунта в Харманли

Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова

По материала работи: Борис Проданов
На 19 души е повдигнато обвинение заради бунта в Харманли

19 са общо лицата, на които е повдигнато обвинение. Това каза в предаването „Неделя 150“ по БНР говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с повдигнатите обвинения за бунта в Харманли.

 

„18 са по повод на разследването на Районна прокуратура – Харманли за хулиганство и на още едно лице е повдигнато обвинение, но от Специализираната прокуратура, освен за хулиганство и за опетняване на българския флаг“, коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя посочи, че няма информация за лице в бежанския лагер, което да принадлежи към радикална организация. „В прокуратурата все още не е получила официална информация, ако е налице от ДАНС“, обясни тя.

 

На въпрос дали прокуратурата се интересува от действието или бездействието на хората, които са отговаряли за управлението на лагера, от които е зависило изпращането на медицински лица там, Арнаудова уточни, че разследването на Районна прокуратура – Харманли е концентрирано върху хулиганските действия. „Междувременно сме образували досъдебно производство и по сигналите за упражнено полицейско насилие и това са основните елементи на доказване.

 

Нямаме информация за действия или бездействия на длъжностни лица, които да са провокирали или да са подпомогнали възникването на тези безредици“, допълни говорителят на главния прокурор. 

 

Коментари

Новини Варна