IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
20:29 | 28 ноември 2016
Обновен: 08:30 | 18 април 2024

Плевнелиев щастлив: Рекордна година за "Българската Коледа"

По време на кампанията преди година са събрани близо 2,4 млн. лв

По материала работи: Юлиян Атанасов
Плевнелиев щастлив: Рекордна година за "Българската Коледа"

"Да се обединим отново около каузата "Българската Коледа" в общия ни стремеж да помогнем за повече здрави деца на България, защото дарителството е достойна кауза и ценност, която трябва да възпитаваме в младото поколение от най-ранна детска възраст. За това призова президентът Росен Плевнелиев, който се срещна с дарителите, лицата и медийните партньори, с чиято помощ и подкрепа се реализират две високохуманни инициативи на държавния глава – "Подкрепи една мечта" и "Българската Коледа".

 

Изпращаме една рекордна година за "Българската Коледа" - като брой българи, които се включиха и като обем на даренията, обяви президентът."С участието в кампаниите показахте, че сте съпричастни към съдбата на нуждаещите се от подкрепа. Доказахте, че добротворчеството, дарителството, подадената ръка е достойна кауза за всеки. Превърнахте се в истински доброволци, имате невероятен талант", заяви държавният глава.По думите му милиони българи са припознали тези инициативи.

 

През 2015-2016 г. имахме една рекордна година – 2,4 млн. лв., от тях 600 000 лв. отидоха за децата директно, а 1,6 млн. лв. бяха за медицинска апаратура, която достигна до 19 лечебни заведения в цялата страна, отчете президентът."Вярвам, че и през 2017 г. "Българската Коледа" ще успее отново да помогне на много деца да се преборят с болестта и да водят пълноценен живот. На 30 ноември 2016 г. ще обявим началото на четиринадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа", кампания 2016/ 2017 г.", каза още Росен Плевнелиев.

 

dnes.bg

 

 

Четете още: МВР е похарчило 75 млн. лв. за охрана на границата с Турция от 2014 г. насам

Коментари

Новини Варна