IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:32 | 10 декември 2016
Обновен: 08:40 | 18 април 2024

Очаква се 5% ръст на зимния туризъм този сезон

По-ранното стартиране на сезона е предпоставка и за по-високи резултати, според министъра на туризма

По материала работи: Юлиян Атанасов
Очаква се 5% ръст на зимния туризъм този сезон

За зимния туристически сезон 2016/2017 г. се очаква около 5% ръст. Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова, която откри сезона в курорта Пампорово, предава пресслужбата на ведомството.По-ранното стартиране на сезона и наличието на сняг в началото на декември са предпоставки за постигането и на по-добри резултати, коментира Ангелкова, като изтъкна, че това е умерената прогноза.Тя посочи, че Пампорово е дестинация за целогодишен туризъм с успешно съчетание на зимни спортове, културно-исторически маршрути, балнео и СПА услуги и други видове туризъм.

 

 

За периода януари-септември 2016 г. в категоризираните места за настаняване с повече от 10 легла в Пампорово са отседнали близо 92 хил. Туристи, отчете тя, като се позова на данни на Националния статистически институт.Николина Ангелкова посочи още, че от тази година Пампорово и Чепеларе ще се предлагат като една дестинация. Те ще работят с единна билетна и транспортна система, което слага началото на мащабен проект за превръщането на региона в голям и атрактивен спортен център.Всяка закупена лифт карта за Пампорово ще дава достъп и до ски зона Мечи чал, като връзката между тях се обезпечава чрез система за ски шатъл бусове. 

investor.bg

 

Четете още:Защо българите се страхуват да започнат собствен бизнес

 

 

Коментари

Новини Варна