IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
10:31 | 11 декември 2016
Обновен: 21:36 | 8 май 2024

Румяна Бъчварова: Усложнена е ситуацията в Хитрино

Изтича газ от две цистерни

По материала работи: Борис Проданов
Румяна Бъчварова: Усложнена е ситуацията в Хитрино

 

 

Има известно усложняване на обстановката и изтичане на газ от две цистерни и това налага да обмисляме решенията по-внимателно. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Най-важното е да предотвратим рисковете. Ако някой има нужда от нещо, нека да се обърне към кмета" добави тя.

 

Искаме да предупредим жителите му да не се опитват да влизат в селото, защото има изтичане на газ. Това налага да се действа внимателно, което е причина за забавяне на операцията по почистването, каза още Бъчварова.  „В момента се прави повторен оглед. Опитваме се да вземем решение, което е най-малко рисково“, подчерта тя. Главният секретар на МВР Георги Костов добави: Ситуацията се обостри от снощи, тогава имаше изтичане на газ от една цистерна.

 

В Хитрино има 9 четиридесеттонови цистерни. Регистрирахме опит за пробив на блокадата в Хитрино, каза Георги Костов. Важно е да отправим послание към хората от Хитрино. Има домашни животни в домовете им. Към гражданите от Хитрино – опасно е да влизат в момента в селото не зависимо по каквито и да е подбуди. Ще намерим начин следобед да отворим прозорец, така че да си нахранят домашните животни.

 

Говорихме с представители на общината и кмета на селото наши служители да минат и да им раздадат фуража, но да не се опитват да пробиват блокадата ни, просто е опасно за живота им, каза Костов. Министър Петър Москов съобщи, че 30 души се нуждаят от медицинска помощ. Няколко от тях са не просто в тежко, а в критично състояние с комбинирани травми от взрива и обгазяването. Кметът на селото е обезпокоен, че няма места в моргата в Шумен. Ще се говори с роднините къде да се погребат техните загинали близки, вероятно в гробищата на съседни села.

 

Четете още   Започна опасната операция по източване на цистерните от влака в Хитрино

 

Коментари

Новини Варна