IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
11:25 | 31 декември 2016
Обновен: 23:43 | 29 април 2024

Бойко Рановски: Ще изтегляме колите една по една, за да влязат снегорините

Има навявания и преспи, които са на височината на колите

По материала работи: Борис Проданов
Бойко Рановски: Ще изтегляме колите една по една, за да влязат снегорините

Около 100 са колите,закъсали в бурята между Карнобат и Айтос, това каза от автомобил, който е в бурята, шефът на "Пътна полиция" Бойко Рановски. Той и Георги Златев от пътната агенция бяха на пътя.  Колите ще бъдат изтегляни една по една, за да могат да влязат снегорините. От двете страни - от Айтос и Карнобат, техниката е в готовност, каза още шефът на пътна полиция.  

 

Допреди 5 минути нищо не се виждаше, отвърна към 10 ч. Рановски на въпрос на "24 часа" защо се получи този капан.  Вярно е, че ТИР е напушил забраната, аварирал е и е предизвикал първоначално колоната, но е можело да го направи и лек автомобил, просто има силен вятър, той вдига снега и го завихря и става нещо като мъгла и на 2 метра не се вижда. Рановски и Златев се от час в автомобила. Има много техника откъм Айтос и Карнобат. Роторния снегорин обаче не можа да мине, затова ще се дърпат колите една по една, каза Рановски. Някои от хората от автомобилите са евакуирани.

 

Шефът на пътната полиция призова хората, които са последни в колоните и в двете страни, и откъм Карнобат, и откъм Айтос, да напуснат пътя, за да може техниката да влиза. Той чул човек от колоната, когото призовали да отиде в Карнобат, да отказва да го направи, тъй като пътувал към Бургас. Рановски каза, че има навявания и преспи, които са на височината на колите. 

 

Четете още Отмениха автобусите от София за Бургас и Варна

Коментари

Новини Варна