IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
11:31 | 31 декември 2016
Обновен: 10:35 | 2 май 2024

Колите само с вериги в Смолянска област

Водоизточниците на пет села са замръзнали

По материала работи: Борис Проданов
Колите само с вериги в Смолянска област

Автомобилите трябва да са с вериги по пътищата в Смолянска област. Товарните автомобили пък имат забрана да се движат с ремаркета и полуремаркета. Затворен за движение на всички видове товарни автомобили е прохода Рожен. За автомобили над 12 тона са затворени пътищата Тешел – Доспат – Гоце Делчев и Девин – Михалково, както и Доспат-Батак. Основни пътища от републиканската пътна мрежа са почистени, но на места има навявания от сняг.

 

Пътуващи през прохода Превала показаха снимки в социалните мрежи с негодувание, че не е добре почистено. От Областното пътно управление в Смолян информират, че цялата налична техника е заета и не смогват да почистят, заради обилния снеговалеж.Новият сняг е между 8-10 см. Снежната покривка по високите части на планинска област вече е над 30 см. Частичното бедствено положение, въведено в община Неделино продължава. То бе въведено заради безводие. Водоизточниците на пет села са замръзнали.

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна