IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
19:30 | 31 декември 2016
Обновен: 12:21 | 1 май 2024

За да бъдат празниците наистина весели апелирам към всички граждани стриктно да спазват мерките за пожарна безопасност

Призова Инж. Георги Пармаков, РДПБЗН – Благоевград

По материала работи: Борис Проданов
За да бъдат празниците наистина весели апелирам към всички граждани стриктно да спазват мерките за пожарна безопасност

За да бъдат празниците наистина весели апелираме към всички граждани стриктно да спазват мерките за пожарна безопасност. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин инж. Георги Пармаков, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград.

 

Той обясни, че това важи както при използването на отоплителни и нагревателни уреди, тъй като това са периоди в годината, в които масово се използват както за отопление, така и при приготвяне на трапезите. „Трябва да се установи строг контрол върху играта на децата с пиротехнически средства. Нека гражданите още веднъж да прегледат отоплителните инсталации и ако забележат някаква неизправност, да бъде отстранена своевременно“, каза още инж. Пармаков.

 

Той добави, че се е увеличил и броят на пожарите в комините. „Нека още един път преди празника да бъдат прегледани и при необходимост да бъдат почистени“, призова инж. Пармаков.

Коментари

Новини Варна