IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
19:09 | 3 януари 2017
Обновен: 09:11 | 18 април 2024

Доброто е живо: Младежи измъкнаха възрастен мъж, паднал в преспите

Инцидентът е станал навръх Нова година в Бургас

По материала работи: Деян Михайлов
Доброто е живо: Младежи измъкнаха възрастен мъж, паднал в преспите

Kлип в социалните мрежи трогна мнозина. На него се вижда как двама младежи измъкват от преспите паднал възрастен мъж. Случката става навръх Нова година в Бургас и показва, че доброто е живо.

Алекси Малчев e от бургаския комплекс "Меден Рудник". На 62 години е, а преди три години прекарва инсулт. 


Мъжът никога няма да забрави случката на 31 декември, часове преди да посрещне Новата година. Тръгва до съседния магазин да си напазарува и попада в снежния капан. Затъва в преспите. За щастие момче и момиче, бягайки в снега, стигат до него и му помагат да се прибере у дома.  

"Ходех за хляб на магазина и минах от тук за по-направо, защото тук е заледено, да не обикалям, но бастунът ми се хлъзна напред и в невиделицата едно момче и едно момиче ме вдигнаха", разказа Малчев.

Мъжът не познава младежите, но казва, че досега в живота му никой не е бил толкова добър с него.  Болестта го е сломила, говори и ходи трудно, а всеки жест към него го прави щастлив.

"Човешка, голяма добрина е за мен… Така да бъдат живи  и здрави…Такива хора да има", заяви Малчев.

Алекси се надява отново да се види с момчето и момичето, чиято благородна постъпка просълзи мнозина в социалните мрежи.

"Много им благодаря…извинявам се, че не можах да им благодаря в момента, ама аз не ги видях, те ме вдигнаха и ме докараха до вратата и се прибрах", спомня си Малчев.

Алекси чака да навърши години за пенсия, за да има пари, за да живее. 30 години е работил като шофьор, а сега разчита на помощта на жена си, която работи в Италия и на сина си, с който живее. Не е гледал клипа, но се радва, че историята е трогнала мнозина и се надява новата година да възроди доброто, което живее във всеки от нас.

Вижте видето в bgonair.bg

Коментари

Новини Варна