IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
19:43 | 3 януари 2017
Обновен: 22:12 | 20 април 2024

5500 от МВР стават чиновници

В държавната администрация да се създадат 60 нови длъжности

По материала работи: Деян Михайлов
5500 от МВР стават чиновници

5500 служители на МВР вече няма да работят по специалния закон, а ще бъдат преназначени от 1 февруари по закона за администрацията като нормални чиновници. Това става ясно от предложение на вицепремиерката Румяна Бъчварова за промени в класификатора на административните длъжности.


В държавната администрация да се създадат 60 нови длъжности, за да могат да бъдат преназначени чиновниците от МВР, предлага Бъчварова. 
Административният секретар на МВР ще е най-високопоставеният чиновник във ведомството, предвижда предложението на вицепремиерката. Постът, заеман в момента от Бойко Славчев, ще се равнява на главния секретар в другите министерства със заплата до 3900 лв. 


Най-ниското ниво на чиновниците в МВР пък ще е експерт системен администратор в териториалните структури на министерството. Като чиновници ще бъдат преназначени и механиците в полицейските служби, всички юрисконсулти и финансисти, айтитата на МВР, но и началниците на сектори и отдели по окръжните поделения и пр.


24chasa.bg

Коментари

Новини Варна