IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
20:24 | 4 януари 2017
Обновен: 05:47 | 3 май 2024

Наградиха директора на полицията в Шумен Ялчън Расим за Хитрино

Наградата му беше връчена днес

По материала работи: Борис Проданов
Наградиха директора на полицията в Шумен Ялчън Расим за Хитрино

Много преди да знае, че самият той ще бъде отличен, Расим е предложил за награда шефа на районното в Шумен гл. инсп. Илиян Николов За проявен висок професионализъм директорът на шуменската полиция, ст.комисар Ялчън Расим получи почетното отличие „За доблест и заслуга“ – III степен.

 

Наградата му беше връчена днес в началото на редовното правителствено заседание от министър Румяна Бъчварова в присъствието на премиера Бойко Борисов .

 

Отличието е за висок професионализъм и конкретен принос в организацията и решаването на възникнали сложни проблеми и ситуации след тежкия инцидент в Хитрино.

 

„За мен тази награда е огромна чест. Тя е много добър знак и за работата на колегите ми в ОДМВР- Шумен. Защото работата е екипна”, каза при получаването на отличието ст. комисар Расим. „ В областната дирекция в Шумен направих своите първи крачки в професията. След това тази професия се превърна в същността на живота ми”.

 

Отличия бяха дадени и на директора на полицията в Хасково ст. комисар Ангел Цанков за потушаването на бунта в лагера в Харманли и на колегата им от Бургас Калоян Калоянов.

 

От пресцентъра на МВР в Шумен съобщиха, че по предложение на директора на ОДМВР- Шумен с почетно отличие на МВР „За доблест и заслуга“- III степен е награден и началникът на РУ- Шумен гл. инсп. Илиян Николов. Предложението на ст. комисар Расим е изпратено до министъра на вътрешните работи седмица преди Нова година.

 

Много преди той самият да знае, че ще бъде награден, ст. комисар Расим е направил предложение да бъде отличен неговият подчинен, началникът на районното управление.

 

През последния работен ден на 30 декември 2016 г. в ОД на МВР в Шумен е получена заповедта от министър Румяна Бъчварова за награждаването на Николов за проявена храброст, смелост и доблест при изпълнение на служебните си задължения, свързани със здравето и имуществото на гражданите, с което са предотвратени сериозни неблагоприятни последици след възникналия в района на ж.п. гара Хитрино.

 

Отличието ще му бъде връчено по - късно от ст.комисар Ялчън Расим. „Най-голямата ми гордост е, че не допуснахме нито едно посегателство върху чужда собственост в Хитрино” това заяви по телефона за „24 часа” на връщане от столицата Расим. Когато гледах как хората говорят по телевизиите, че нямат прозорци и врати, но всичко си е на мястото, се гордеех с моите хора. Но и ние бяхме осигурили денонощно присъствия. 120 души бяха там. Денем 60 и нощем 60. Патрулирахме с термокамери. „Нямаме нито един заведен случай във връзка с Хитрино, да е изчезнало нещо", каза директорът на шуменската полиция.

 

Четете още Изпращат психолози да работят и с учителите в Хитрино

 

 

Коментари

Новини Варна