IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:55 | 5 март 2017
Обновен: 19:06 | 28 април 2024

Какво поражда насилието в училище

Гаяне Минасян, Национална мрежа на родителите

По материала работи: Юлиян Атанасов
Какво поражда насилието в училище

Един от основните фактори за насилието е не само подхода към преподаването, но и самата структура на институцията училище в България – 100% тоталитарна и нереформирана още от времето на социализма. Това коментира Гаяне Минасян от Национална мрежа на родителите в ефира на Boom&Bust с Владимир Сиркаров и Кузман Илиев.По думите ѝ демократичността в образованието трябва да бъде на всички нива, а именно - училищата трябва да имат автономност, учители и преподаватели трябва да могат да решават как да работят с децата, учениците трябва да имат думата в това какво учат и какво се случва в техния живот.

 

Минасян коментира още как функционира демократичната система на образование в Германия и Дания и каква е културата им за разрешаване на конфликти.Родителите са тези, които носят отговорност за децата си и следователно те избират тяхното образование, посочи тя. В цяла Западна Европа има домашно образование и свобода на родителите да формират училища, в които програмата се определя от основателя.

bloombergtv.bg

 

Четете още: Задава се фалстарт и с учебниците за 2-ри, 6-и и 8-и клас

 

Коментари

Новини Варна