IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
17:52 | 5 март 2017
Обновен: 10:27 | 18 април 2024

Проверяват лифтовете заради инцидента с дете

КЗП изпрати незабавно свой екип

По материала работи: Борис Проданов
Проверяват лифтовете заради инцидента с дете

КЗП и ДАМТН извършват проверка по повод инцидента с падналото дете в Боровец. Във връзка с получена информация от медиите за инцидент с дете на ски писта в к.к. „Боровец”, Комисията за защита на потребителите (КЗП) изпрати незабавно свой екип, който съвместно с Държавната агенция по метрологичен и технически надзор (ДАМТН) да установи причините за инцидента.

 

След приключване на проверката ще бъде предоставена информация за резултатите. Междувременно от фирмата концесионер "Бороспорт" дадоха подробности, че веднага след качване на лифт "Мартинови бараки" на група от 2-ма възрастни с 2 деца, едното дете се изхлузва и увисва от седалката след първия стълб на лифта. "Лифтът е спрян веднага и ски патрулът, който се намира наблизо, реагира много бързо, взима стълба от долна станция и се насочва към мястото, за да окаже помощ. Всичко се развива в рамките на половин минута.

 

Патрулът е бил съвсем наблизо, когато хора, намиращи се под седалката, са протегнали ръце и са подканили възрастния придружител да пусне детето. За съжаление не са изчакали патрула и са пуснали детето с надеждата, че ще бъде хванато от туристите под лифта. Детето е паднало и по наша информация е със счупен крак. ПСС закараха детето веднага до медицинския център, за да му бъде оказана първа помощ. По наша информация детето е закарано в Пирогов", съобщиха отттам.

novini.bg

 

Още по темата: Дете падна от лифт на Боровец, със счупено бедро е

Коментари

Новини Варна