IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
08:08 | 3 февруари 2015
Обновен: 12:06 | 23 април 2024

Нов показен разстрел в Пловдив

Убиха Даскала пред дома му

По материала работи: Златина Добрева
Нов показен разстрел в Пловдив

Ново показно убийство стана късно снощи в Пловдив. Месец след като пред дома му разстреляха с ловна пушка Димитър Стоянов Лудия, снощи беше убит 65-годишният Стефан Техов, по прякор Даскала. Това се случи в района на спортното в града.
Убийството е станало между кооперация и блок в пловдивския квартал "Западен", като жертвата се е прибирала от работа. Когато мъжът слизал от автомобила си, е бил застрелян от убиеца. Най-вероятно е използван пистолет със заглушител, защото никой в района не е чул изстрели.
"Стефан беше добър и почтен човек, държеше със съдружник най-старото чейндж бюро на Главната улица в Пловдив", разказа негов близък пред репортер на Dnes.bg.
Мъжът е имал и земеделски земи в Северна България. Не е семеен и няма деца. Прибирал се винаги с чанта с пари. По тази причина една от версиите за показното убийство е грабеж.
"Сигналът за открит мъж с огнестрелна рана е подаден на телефон 112 малко преди 21 часа”, съобщиха от полицията.
Лекарите обаче само са констатирали смъртта.
Полицията цяла нощ проверяваше съмнителните лица на входно-изходните артерии на Пловдив. До късно през нощта се правеше и оглед на района около местопрестъплението.
Убиецът все още се издирва.

Коментари

Новини Варна