IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
12:57 | 17 май 2016
Обновен: 15:01 | 10 май 2024

Александър Велев е новият шеф на БНР

Мандатът на досегашния директор на радиото Радослав Янкулов изтича в края на май

По материала работи: Слав Велев
Снимка БНР

Новият генерален директор на БНР е Александър Велев, избран единодушно с 5 гласа, предаде БНР. 
 

Съветът за електронни медии /СЕМ/ избра Велев на открито заседание. Гласуването беше на две степени. Първо, всеки от членовете на СЕМ посочи трима кандидати, които подкрепя. След това от тримата претенденти, събрали най-много или равен брой гласове, всеки от надзорниците посочи за кого гласува. 
 

Кандидатите за поста бяха 12 - Александър Велев, Петър Волгин, Георги Василски, Светослав Костов, Жени Гаджалова, Росланна Белчева, Митко Димитров, Христин Стрижлев, Иво Тодоров, Васил Чобанов, Петър Пунчев и Валерий Тодоров.
 

Александър Велев беше генерален директор на БНР един мандат – от 1998-а година до 2001-ва година. 

 

По време на изслушването в СЕМ новоизбраният генерален директор на БНР предложи външни медийни експерти, сред които и социолози, да влязат в Програмния съвет на радиото. Велев предложи още да изгради общ нюзрум на всички програми в БНР, включително и на регионалните радиостанции.

 

Според новия генерален директор на Националното радио сливането на БНР и БНТ ще доведе до това, че БНР ще остане втора по значимост медия, а не равнопоставена с БНТ.

 

Александър Велев има намерение да създаде единен общ блок за всички програми на БНР, за да не се харчат излишни пари на данъкоплатците, тъй като в момента слушаемостта на голяма част от различните нощни блокове била много ниска.

 

Председателят на СЕМ Мария Стоянова  заяви, че е убедена в бъдещо ползотворно и прогресивно сътрудничество. Тя пожела спокойствие на журналистите в Националното радио и новият генерален директор да им вдъхне нови жизнени сили.

 

Коментари

Новини Варна