IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
16:41 | 15 август 2017
Обновен: 23:32 | 24 април 2024

Отлагат SOLAR Summer заради акциите на Симеонов по морето

По материала работи: Борис Проданов
Отлагат SOLAR Summer заради акциите на Симеонов по морето

Най-големият фестивал за електронна музика в Слънчев бряг - SOLAR Summer, се отлага заради акциите на вицепремиера Валери Симеонов в големи дискотеки.


Това става ясно от съобщение на организаторите на фестивала. В него се казва, че се опасяват, че техниката на диджеите ще бъде иззета и това ще свали имиджа им в цял свят.


Именно при първата акция за опазване на тишината в курорта на Симеонов известният диджей Станчо беше задържан, защото отказал да предаде лаптопа си, пълен с музика. Компютърът му беше иззет и той се оплака, че не може да работи.


Фестивалът SOLAR Summer се провежда от 10 г. в Слънчев бряг, а тази година трябваше да се състои на 18 август, петък.


Ето част от съобщението:


"Във връзка със случващото се в курортен комплекс Слънчев бряг, взехме решение да прекратим преждевременно ежегодния фестивал SOLAR Summer 2017. Към този момент, а и през целия сезон, липсват подходящите условия, които да гарантират характерните за SOLAR качествен звук, ефектна сцена и безпроблемно протичане на събитията.


През всички тези години на този плаж сме организирали участия на най-големите имена в света на електронната музика, а през курорта са минали хиляди фенове дошли да видят имена като Fatboy Slim, Armin van Buuren, Pete Tong, Tiesto, Richie Hawtin, Fedde Le Grand, Mark Knight, Victor Calderone и други, което направи Слънчев бряг една от най-желаните парти дестинации в Европа, наред с Ибиза и Миконос, и постави курорта на челни места в редица световни класации."

 

Още по темата: Очакват се протести в Слънчев бряг

Коментари

Новини Варна