IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Икономика
10:34 | 15 декември 2014
Обновен: 10:22 | 24 април 2024

Работодателите не приемат меморандума, подписан от правителството и синдикатите

Мярката за криминализиране на неплащането на осигуровки можело да се изроди в преследване на неудобни конкуренти

По материала работи: Лиляна Трънкова
Работодателите не приемат меморандума, подписан от правителството и синдикатите

Вчера Българската стопанска камара обяви, че няма да признае меморандума, подписан от правителството и синдикатите. И работодателите, подобно на синдикатите, могат да заплашат с протести след подписаното споразумение между правителство и синдикати, което спира пенсионната реформа, заяви в "Преди всички" председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев, съобщи БНР.

Мярката за криминализиране на неплащането на осигуровки може да се изроди в преследване на неудобни конкуренти, смята Велев:

Не възразяваме срещу тази мярка, макар че я възприемаме като пупулистка и мярка, която няма да доведе до нужния ефект. И в момента може да се преследва наказателно този, който укрива осигуровки.
Председателят на работодателската организация сравни с национализация възможността от 1-ви януари допълнителната осигуровка на родените след 1959-а г. да отива само в НОИ.

Коментари

Новини Варна