IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
09:23 | 21 декември 2014
Обновен: 10:22 | 24 април 2024

Руснаци бягат у нас, заселват се под Витоша

Те виждали у нас спасение за спестяванията си

По материала работи: Лиляна Трънкова
Руснаци бягат у нас, заселват се под Витоша

Руснаци бягат с парите си у нас. Това съобщава на първата си страница вестник "Телеграф”.

"Руски граждани са започнали да се заселват по периферните на София квартали в полите на Витоша, разкриват брокери и адвокати, занимаващи се с имотни сделки. В последните две години руските граждани се оказват едни от най-активните купувачи в тези райони.

След санкциите на ЕС срещу родината им и жестокия срив на рублата техният интерес не само не спрял, но дори се засилил. Причината е, че виждали у нас спасение за спестяванията си, тъй като искали да вложат в нещо материално парите си.

Руски медии още през лятото съобщиха за тенденцията все по-често при закупуване на недвижими имоти в чужбина руснаците да избират България. За тях става все по-привлекателно и правенето на бизнес там и затова те купуват недвижими имоти в България и се преместват там заедно със семействата си, написа преди време сайтът Tatre.ru.

Преди няколко години руснаците концентрираха вниманието си единствено върху големите градове в България – Варна и Бургас и се стремяха да откриват свои компании там, но сега те „завоюват“ и малките градчета, сред които Балчик, Кранево и други. Така например в Поморие живеят постоянно близо 4 000 руски граждани.

Първото, с което руснаците асоциират България, е морето, припомня сайтът. Съвременната тенденция обаче показва, че в момента все повече руснаци обсъждат варианта за постоянно местожителство в България, се казваше още в публикацията.

 

 

Коментари

Новини Варна