Започват масови проверки в заведенията

При неспазване на мерките санкцията ще е затваряне

Започват масови проверки в заведенията

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва да извършва масови проверки в ресторантите и заведенията за това дали се спазват противоепидимичните мерки.

 

Това каза д-р Любомир Кулински, директор на дирекция "Контрол на храните" в Агенцията по храните пред БНР. Трите основни изисквания, които всеки собственик на заведение трябва да изпълни са дистанция, лични предпазни средства и хигиена.

 

Д-р Кулински смята, че персоналът трябва да премине обучение. Той подчерта, че при неспазване на мерките и изискванията даденото заведение ще бъде затворено, което е най-тежкото наказание.
 

"Много зависи от съзнанието и дисциплината и на клиентите, и на персонала", допълни д-р Кулински.
 

Националният регистър на заведенията за обществено хранене е около 79 000 в цялата страна. Агенцията има ограничен ресурс. По контрола работят около 800 души.

 

Dnes.bg
 

 

Коментари

Икономика
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата