IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
17:51 | 11 юни 2020
Обновен: 21:30 | 26 април 2024

Превозвачи и министър Желязков обсъдиха как да се помогне на сектора

Ще се търсят още решения на ниво европейско финансиране

По материала работи: Ставри Таргов
Превозвачи и министър Желязков обсъдиха как да се помогне на сектора

Възможностите чрез европейско финансиране да бъдат подпомогнати автобусни превозвачи заради загубите, които търпят от епидемията от Covid-19 и намаляването на пътуванията по различни маршрути, обсъдиха на среща представители на превозвачите и министърът на транспорта Росен Желязков.

 

Желязков каза, че необходимите средства по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" са прехвърлени към ОП "Иновации и конкурентоспособност" на стойност над 162 милиона лева и поясни, че се търсят още решения на ниво европейско финансиране.

 

За автобусните превозвачи мярката 60 към 40 е променена на 80 към 20. Има предвидени и различни финансови и кредитни инструменти, както и данъчни облекчения, засягащи тоя сектор.

 

Друга възможност за подпомагане на бранша е компенсацията от 290 лева, за която мярка може да се кандидатства в периода от 1 до 15 юли.

 

Този вид помощ е за запазване на работното място на всеки служител на конкретната фирма. Предвидените средства са 40 милиона лева.

 

БНР

Коментари

Новини Варна