IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
16:27 | 15 юни 2020
Обновен: 22:50 | 26 април 2024

Подпомагат автобусните превози с грантове от ЕС

Първите чартърни полети за морето идват от Нидерландия и Германия

По материала работи: Ставри Таргов
Подпомагат автобусните превози с грантове от ЕС

Водят се преговори с Европейската комисия за нова финансова мярка, насочена към автобусните превозвачи. Това съобщи транспортният министър Росен Желязков в рамките на Националната кръгла маса "Мерки за преодоляване на вредните последствия от извънредното положение, вследствие от пандемията COVID-19, в секторите: автобусен транспорт, туроператорска и турагентска дейност", съобщава БНР.


Това ще бъде нов продукт под формата на грантово подпомагане. За целта Европейската комисия е изискала мотивиране на необходимостта от целева подкрепа, каза Росен Желязков.

 

Стана ясно, че възстановяването на бранша ще бъде бавно. Бизнесът е заплашен от сивата икономика, която ще предлага нелегални превози. В настоящата ситуация субсидиите към автобусните превози няма да бъдат намалявани, а ще бъдат изплащани своевременно, както и 100 процента от компенсациите ще бъдат гарантирани в рамките на годината, допълни министър Желязков.

 

"Летният сезон ще бъде изключително тежък", заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. От днес страната ни е отворена за пътувания с 34 държави, без да се изисква карантина. Първите заявени чартърни полети към България са от 25-ти юни от Нидерландия и Германия. Пазар „Полша“ ще стартира от началото на юли месец, каза още министър Ангелкова.

 

Още новини от страната на Dnes.bg

Коментари

Новини Варна